Након једногодишње паузе, традиционална манифестација 18. „Купусијадa 2021“ биће организована у Мрчајевцима од 17. до 19. септембра. Град Чачак, који је покровитељ, финаnсирао је програмске активности и техничку организацију са милион и по динара.

За одржавање „Купусијаде 2021“ добијена је сагласност републичког Кризног штаба за сузбијање Ковида-19, а према чијим препорукама су предузете све неопходне епидемиолошке мере. Манифестацији ће моћи да присуствују само они који имају документ о прележаној болести Ковид 19, негативном тесту или имунизацији. Такође, биће постављен пункт за брзо тестирање за оне који немају поменуте сертификате.

Како су најавили организатори, очекује се богат и разноврстан културно-уметнички програм. Манифестација почиње у петак, 17. септембра  у 18,30 часова концертом културно-уметничких друштава. У суботу, 18. септембра у 18 часова је свечано отварање и подизање заставе. У недељу 19. септембра у 9 сати почиње такмичење у кувању купуса, а у 19 часова је проглашење победника и додела награда.

Културно-уметнички програм у организацији Туристичке организације Чачак биће одржан на тргу у Мрчајевцима. Ове године, због епидемиолошких мера, угоститељски објекти се неће налазити на јавним, већ на приватним површинама. Организатори „Купусијаде 2021“ апелују на све посетиоце да буду максимално одговорни и да се придржавају свих епидемиoлошких мера.