НЕЗАПАМЋЕНИ ВАНДАЛИЗАМ У ОВЧАР БАЊИ

У ноћи између 7. и 8. октобра 2021, године, тек реконструисана зграда железничке станице у Овчар Бањи, била је мета бруталног напада вандала. Надзорне камере су успеле да сниме починиоце који су разбили прозоре, а потом и камеру на згради железничке станице. Снимци су предати надлежним органима ради спровођења истраге и утврђивање мотива за овакав чин.

Иначе, зграда железничке станице је реконструисана у рекордном року и вредност радова је 20.000.000 динара. На радост мештана, као и посетилаца овог туристичког места, железничка станица је један од првих реконструисаних објеката у годинама запуштеном и девастираном простору Овчар Бање.

Грађани града Чачка не заслужују да се оваквим испадима константно заустављају реконструкције и рестаурације девастираних и запуштених подручја, чије извођење би само допринело лепшем и пријатнијем животу.

Од надлежних органа се очекује професионална, одговорна и детаљна истрага овог злочина, како би се на адекватан начин стало на пут инфантилном, насилном и суманутом понашању. Поправићемо све, направити максималне услове за кориснике, заљубљенике у природу, посетиоце, туристе. Само се питамо да ли је људска глупост безгранична, а безобразлук безболан?