У четвртак, 20. септембра 2018. године у сали Градског већа града Чачка потписан је Уговор о реализацији пројекта Стартап центар Научно технолошки парк Чачак. Пројекат се реалзује у складу са Јавним позивом Кабинета министра без портфеља задуженог за иновације и технолошки развој. Уговор је потписан од стране министра др Ненада Поповића, градоначелника Милуна Тодоровића и в.д. директора НТП Чачак Мирка Пешића.

Овај веома значајан тренутак за НТП Чачак увеличан је доласком министра са својим сарадницима, присуством дела градског руководства и представника свих оснивача НТП Чачак.

Досадашњим радом и резултатима Научно технлошки парк Чачак истиче се као значајни актер у области унапређења иновационог екосистема и развоја иновативних предузетничких пословних идеја. Успоставњање СЦ- НТП Чачак је само још једна у низу активности која ће имати позитиван утицај на цео регион. Реализацијом пројекта постајемо део мреже регионалних иновационих стартап центара, где свакако видимо НТП Београда као лидера у повезивању и стручној подршци. Стартап центар подразумева ангажовање свих оснивача НТП Чачак, уз велику захвалност на досадашњем залагању и подршци. У Стартап центру ће учешће привредног и јавног сектора, научних, истраживачких и образовних установа бити од великог значаја.

Простор од 621 м2 намењен за рад Стартап центра садржаће coworking део, канцеларије за стартапове, лабораторије, учионице, конференцијску салу и заједничке просторије.

Циљна група Стартап центра су првенствено млади, средњошколци и студенти, као и тимови и појединици са иновативним пословним идејама. Имамо задатак да креирамо амбијент за развој иновативних старт-ап тимова са потенцијалом да прерасту у будуће станаре Научно технолошког парка Чачак.

У СЦ-НТП Чачак планирају се активности из различитих пословних делатности, које ћемо реализовати кроз низ догађаја.

Циљ нам је да Стартап центар постане мотив младима да се окрену ка креативности и сопственим радом и разлог да најуспешнији студенти и предузетници живе и раде у Чачку.