Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, заједно са директором КОРИДОРА СРБИЈЕ Александром Антићем и градоначелницима Чачка и Краљева Милуном Тодоровићем и Предрагом Терзићем, посетиo је данас Адране, где се ради на изградњи Моравског коридора у Сектору 3, од Адрана до Прељине, у дужини од 30,6 километара.

Како је истакнуто на овој деоници тренутно ради 850 људи, са више од 300 јединица механизације, а од Појата до Прељине данас је ангажовано 2.600 радника, док ће их у априлу бити око 4.000.

Министар Момировић је нагласио да је у Адранима тренутно највеће градилиште у Србији, а да ће након изградње Моравског коридора, Србија моћи да се похвали најквалитетнијим ауто-путем у југоисточној Европи. Ресорни министар је истакао да ће ова деоница имати и велики значај за Чачак, који је био оптерећен саобраћајним гужвама. Како је нагласио то ће ускоро бити прошлост, са чим се сложио и градоначелник Чачка Милун Тодоровић и истакао:
- Завршетком овог дела Моравског коридора, Чачак дефинитивно постаје саобраћајно чвориште. Недавно смо отворили деоницу Прељина – Паковраће на ауто-путу “Милош Велики”, када Моравски коридор буде изграђен, повезујемо се и са југом Србије. На овај начин обезбеђујемо боље услове за живот свих наших грађана. Наравно, очекујемо да се новим путевима врате млади, који су отишли у Европу, али и да сви који желе брже и удобније дођу у најлепши град у Западној Србији.

Директор КОРИДОРА СРБИЈЕ Александар Антић је нагласио да је од посебног значаја то што се упоредо са изградњом ауто-пута од Краљева до Чачка ради и хидротехничко уређење Западне Мораве у дужини од 27 километара. Антић је рекао да КОРИДОРИ имају одличну сарадњу са локалним самоуправама Чачка и Краљева, преко решавања имовинско-правних односа до свих мањих пројекта неопходних за реализацију изградње Моравског коридора.

Моравски коридор је од изузетног значаја јер повезује централне делове Србије са два најважнија путна правца Коридорима 10 и 11. Ова саобраћајница ће повезати сва већа насеља централне Србије између Појата и Чачка, где живи око пола милиона становника. Укупна дужина Моравског коридора износи 112 километара и обухвата три деонице: Појате – Крушевац (27,8км), Крушевац - Адрани (53,8км), Адрани - Прељина(30,6км).