Градоначелник Чачка Милун Тодоровић, је данас, заједно са сардницима, посетио центар града, где је завршено партерно уређење централне градске зоне.

Оно је подразумевало уређење платоа испред РК „Партизанка“,  уређење доњег платоа „градске рупе“, као и повезивање градског шеталишта са платоом испред Градске библиотеке. Нови изглед у строгом центру града добио је простор на 3.000 метара квадратних, а инвестиција је вредна 32 милиона динара.

Радови су обухватили замену дотрајалих подземних инсталација, које су постављене пре скоро 50 година, ново партерно уређење, нову јавну расвету и мобилијар.

Веома је значајна поновна афирмација „градске рупе“. Планирамо да у самом њеном центру буде постављено дечије игралиште, а већ ради једна дечија играоница, као и два локала. У разговору са власницима осталих локала, сазнали смо да и они имају желљу да их поново активирају, након 25 година. Надам се да ћемо ускоро прибавити у јавну својину објекте од градског шеталишта према Римским термама и створити могућност да се директно са шеталишта уђе у Римске терме, а планиран је улаз и из Господар Јованове улице, тако да ће се ка овом локалитету, једном од најзначајнијих у нашем граду, омогућити пиступ са три стране - истакао је Тодоровић.

Према речима градоначелника Чачка, изградњом нове зграде Градске библиотеке, куповином „Халк“ банке у којој је смештен Центар за социјални рад, и инфраструктурним уређењем градског језгра, центар града, поред новог и лепог изгледа, пружа и многобројне услуге свим нашим суграђанима.