Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је данас, на школску славу Светог Саву са својим сарадницима, посетио ОШ „Милица Павловић“, као и издвојено одељење ОШ „Степа Степановић“ у Миоковцима.

Савиндан је и ове године обележен скромно, уз мање приредбе ученика и резање славског колача, због епидемиолошке ситуације.  Основну школу „Милица Павловић“ похађа више од 1.300 ученика, док је у издвојеном одељењу школе у Миоковцима укупно 19 ђака и предшколаца, који припадају ПУ „Радост“.

Директорима, запосленима и ђацима градоначелник Тодоровић је пожелео срећну славу.

Највеће је задовољство бити у присуству наших најмлађих суграђана, којима од свег срца честитам њихову славу, али и наставницима и родитељима наших ученика. Свима, пре свега, желим добро здравље и да наредне године славимо без епидемиолошких мера које су сада на снази – рекао је Тодоровић. Он је у Миоковцима подсетио да ће Град увек, на исти начин, бринути и о градским и о сеоским школама.

Трудимо се да, пре свега, улажемо што више за све оно што је неопходно за модерно учење. Наставићемо да једнако издвајамо средства за сеоске, као и за градске школе, и ове године почећемо реконструкцију фискултурне сале у Горњој Горевници, која је стара више од 40 година. Такође, завршавамо фискултурну салу у Бресници и Доњој Трепчи, као и пројекат за изградњу сале у Трнави. Ове године почињемо изградњу сале за Економску школу, а активно се ради на документацији за пројекат фискултурне сале у Гимназији– подсетио је Тодоровић.

Град Чачак је за ову годину из градске касе определио око 380 милиона за основно и 144 милиона за средње образовање.