Градоначелник Чачка Милун Тодоровић данас је са сарадницима обишао радове на путу за Чвркиће у Месној заједници Рошци, као и радове на изградњи два паркинга на врху Каблара.

Саобраћајница до видиковца,  у дужини од око 1.500 метара и ширине 5,5 метара, према речима Тодоровића, биће асфалтирана за десет дана. Реконструкција приступне саобраћајнице на Каблару ће омогућити све већем броју посетилаца да безбедно дођу до једног од најлепших планинских врхова и видиковаца које Србија има. До самог видиковца планирано је уређење пешачке стазе.

Град Чачак је за потребе изградње паркинга откупио парцелу, а граде се два паркинг простора. Један је намењен за шест аутобуса, а други може примити 96 аутомобила, од којих је шест паркинг места предвиђено за возила за особе са инвалидитетом.

  • Реализација овог пројекта је од огромног значаја за развој туризма у Овчарско –кабларској клисури, а о значају за мештане, који увелико раде на развоју сеоских домаћинстава за бављење туризмом, најбоље говори податак да су мештани засеока Чвркићи дозволили проширење пута на своје парцеле без новчане накнаде – рекао је Тодоровић.

Изградња саобраћајнице и два паркинга је инвестиција вредна 80 милиона динара, а финансира је Влада Републике Србије преко ЈП “Путеви Србије”.

Представници локалне власти посетили су и Месну заједницу Врнчани, у којој је асфалтирана саобраћајница, коју мештани називају пут за Каранце, дужине 2.100 метара.

Према речима председника Савета МЗ Врнчани Миодрага Каранца, ова саобраћајница од великог је значаја за мештане овог краја у чију путну инфраструктуру није улагано око 30 година.

Врнчани броје 220 домаћинстава, а овом приликом су се мештани обратили локалној власти са жељом да се уради споменик јунацима Годунске битке, на брду Годуну и предали им идејно решење.