Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је са представницима локалног руководства посетио компанију „Дрво арт“ у индустријској зони у Коњевићима, где је и завршена реконструкција саобраћајнице поред овог предузећа. Компанија „Дрво-арт“ је основана средином 2000. године и са новом халом, чија је изградња почела пре три године, сада је једна од најпрепознатљивијих у нашем граду, a запошљава више од 70 радника.

  • Сарадња са локалном самоуправом је била кључна за нашу инвестицију, јер у тренутку када смо дошли овде, пре три године, била је ливада, без икакве инфраструктуре – рекaо је власник компаније Александар Симанић, изразивши велику захвалност Граду Чачку.

Представници Града нагласили су да је развој инфраструктуре у индустријским зонама немерљив, од путне инфраструктуре до водоснабдевања, канализације, осветљења саобраћајница...

  • Поред фирме, данас смо посетили, пре свега, дивну породицу Александра Симанића. Његову мајку, супругу, две ћерке, сина, све три генерације укључене у посао што је свакако формула за успех. Пре три године смо, на Александрову жељу да прошири своје производне капацитете, започели заједнички пројекат. Обезбедили смо трафостаницу, урадили гасификацију, донели плански акт и направили одличну климу и за будуће инвеститоре које очекујемо, а који би требало да се угледају на Александра. Само у јулу и августу ове године су произвели 3.000 врата и пласирали уговорене количине на тржиште. Раде и за домаће, али своје производе пласирају и на инострано тржиште. Завршили смо саобраћајницу као шлаг на торту да овај простор има потпуно уређену инфраструктуру. Наша жеља је да се овде стационира још нових фирми, као и да постојеће проширују своје капацитете, јер смо, као Град,  обезбедили услове. Разговарамо са потенцијалним инвеститорима, јер и ова страна Коњевића би требало да заживи – рекао је Тодоровић.

Саобраћајница која је добила нови асфалт је дужине 200 метара, а вредност радова је три милиона динара. То је, истакли су представници Града, само мали допринос за привреднике, а планирају много више.

  • Радићемо на томе да свим домаћим привредницима омогућимо што боље услове за рад како би се компаније развијале, кроз уговоре за радна места, планске акте... Сваким донетом планским актом планирамо мере и активности за достизање циљева које смо зацртали. Развој компанија значајан је, не само за грађане Чачка, већ и читавог Моравичког округа – закључио је градоначелник Тодоровић,