- 4. јануар 2017. године-

Градоначелник Чачка, г. Милун Тодоровић, са сарадницима, примио је данас студенте који су чланови Студентског парламента Универзитета у Београду. То су наши суграђани: Бојан Миленковић, мастер студент Економског факултета и председник Студентског парламента; Душан Лазовић, студент Електротехничког факултета и потпредседник Студентског парламента; Павле Настић, студент Економског факултета и члан Сената Универзитета, као и студенти Факултета техничких наука из Чачка, Вук Васиљевић, члан Савета факултета, и Никола Лукић, студент продекан.

Пријему је присуствовао и г.Марко Парезановић, народни посланик Скупштине Републике Србије.

Чланови Студенског парламента су упознали присутне са радом Парламента, својим ангажовањем у његовом функционисању, ситуацијом на Универзитету и својим факултетима, као и са проблемима студената, посебно у области студентског стандарда.

На пријему је било говора и о одласку младих образованих људи у иностранство (претпоставља се да око 30 одсто студената планира да после дипломирања заувек напусти земљу). Такође, било је говора и о одласку високо образованих кадрова из нашег града и настојањима локалне самоуправе да ове кадрове задржи у Чачку. Градоначелник је обавестио наше младе суграђане о могућностима и активностима које Град предузима и које ће предузети да би се превазишла постојећа ситуација.

Градоначелник је подржао иницијативу студената о оснивању Удружења чачанских студената, које за циљ има подршку будућим генерацијама које одлазе у наше универзитетске центре широм Србије, али и генерацијама наших суграђана који тренутно студирају, као и реализацију активности у областима омладинског активизма. Такође, обећао је и конкретну помоћ локалне самоуправе у реализацији планова будућег Удружења чачанских студената.