Градоначелник Чачка је, у оквиру свог редовног обиласка терена и привредних субјеката у нашем граду, јуче, 25. октобра, посетио предузеће ЛИТОПАПИР, где му је презентовано тренутно стање у пословању, а затим и радове на санацији улица Николе Тесле, Београдске и Црвене армије.

ЛИТОПАПИР Чачак, као графичко предузеће и предузеће за производњу свих врста амбалаже од папира, је основано на јучерашњи дан, 25. октобра 1954. Године 1991. се трансформише у акционарско друштво у мешовитој својини, а 2003. године је потпуно приватизовано. Од 2007. године, када су извршене две докапитализације јавном понудом од стране шведске фирме SWELANDIA PULP AND PAPER AB, LITOPAPIR постаје привредно друштво са већинским шведским капиталом. Производи ЛИТОПАПИРА се користе у прехрамбеној, рекламној, грађевинској, хемијској, војној, пољопривредној индустрији а преко 60 одсто производа се извози не само у земље региона, већ и на тржиште ЕУ.

У току обиласка производних погона, градоначелнику је представљен производни програм овог предузећа, стање опреме и производни процес. Господин Ненад Батало, сувласник ЛИТОПАПИРА и господин Бранко Ковачевић, генерални директор, су упознали градоначелника и са будућим пословним плановима, нарочито за проширење производног програма, повећање обима производње монтажом нове производне линије, што ће утицати на повећање броја запослених, којих тренутни има око три стотине. Истакли су да пласман производа има, пре свега, извозни карактер и то због изузетно доброг квалитета производа који су конкурентни на европском тржишту.

После посете ЛИТОПАПИРУ, градоначелник је обишао радове на санацији улица Николе Тесле, Београдске и Црвене армије, које су оштећене, као што је познато, због повећаног обима саобраћаја у време извођења радова на реконструкцији моста на Западној Морави. Радови на санацији се обављају планираном динамиком, а њихов завршетак, укључујући и радове на санацији улице Браће Ковачевић, се очекује до 15. новембра 2016.