САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
- 23. август 2016. године- Градоначелник Чачка је наставио да обилази месне заједнице како би на терену на најбољи начин сагледао постојеће проблеме и у консултацији са грађанима нашли решење за њихово превазилажење.
Обилазак МЗ Јездина Јуче, 25. августа 2016. године, градоначелник је, са својим сарадницима, прво обишао МЗ Јездина где се њени житељи, више година, суочавају са проблемом одвода површинских вода због чега је потпуно оштећен пут, посебно на потезу Лазаревића до. На лицу места је договорено да стручне службе ЈП ГРАДАЦ одмах приступе изради пројектне документације за израду кишне канализације и асфалтирање пута које ће на пролеће бити реализовано, а да се до тада, у што скоријем року, изврши привремена санација поменутог пута.
Обилазак МЗ Придворица Проблеми Месне заједнице Придворица су два клизишта која су оштетила пут Придворица – Јездина, па је потребно извршити хитну санацију ових клизишта како би се приступило асфалтирању оштећеног пута.
Обилазак МЗ Бељина И грађани МЗ Бељина се суочавају са оштећењем саобраћајнице, до кога је дошло приликом изградње једног стамбеног објекта. Једини начин да се ово превазиђе и санира оштећени пут је изградња потпорног зида, а стручне службе ЈП ГРАДАЦ ће наћи најбоље техничко решење за што хитнију санацију.
МЗ Љубић – улица Драгослава Бојића Приликом прошлогодишњег асфалтирања улице Драгослава Бојића, у оквиру припрема за обележавање 200. годишњице Боја на Љубићу, нису урађени канали за одвод површинских вода, што истовремено ствара и проблем приступа стамбеним објектима. На лицу места је договорено да ЈП Градац, у сарадњи са грађанима који живе у овој улици, нађу најбоље решење.

На крају јучерашњег обиласка месних заједница, помоћник градоначелника, Милан Бојовић, је посетио домаћинство породице Бошковић из Трнаве, које је због оштећења моста у поплавама 2014. године, а у мартовским поплавама и потпуног урушавања овог моста, остало одсечено од света. Констатовано је да су радови на изградњи моста започети и да ће бити завршени у планираном року.


МЗ Трнава – мост оштећен у поплавама Као што је на почетку свог мандата и најавио, градоначелник ће и убудуће, редовно, обилазити месне заједнице и на лицу места сагледавати проблеме са којима се суочавају наши суграђани. Из Кабинета градоначелника