Градоначелник Чачка, као што је и најавио, у склопу обиласка привредних субјеката града Чачка, данас је обишао Чипсару, Задругар и Велтекс, где се на лицу места упознао са тренутним стањем у овим предузећима.
Приликом данашње посете чачанској Чипсари CHIPS WAY , градоначелник је присуствовао потписивању уговора са мађарском фирмом POLY M . Према речима господина Томислава Бајевића, сувласника и директора, Чипсара тренутно запошљава 126 радника, од којих је њих 41 запослено у последња два месеца, ради у две смене, а годишња производња је 1.300 тона чипса. Захваљујући потписаном уговору коме је, према речима господина Бајевића, посредовао и градоначелник Чачка, производња чипса ће бити повећана за 200 тона, па се очекује и повећање броја запослених и рад у три смене. Преко фирме POLY M оствариће се пласман производа не само на мађарско, већ и на тржиште земаља ЕУ.

Посета ЗАДРУГАРУ: Чачански ЗАДРУГАР, који више од деценије није активан, приватизовали су господин Раде Трнавац и пет задругара из Тавника, са намером да покрену производњу у Трнави и Атеници. Постојећи капацитети това пилића су 30.000 комада, а кока носиља 17.500 комада, са могућношћу проширења и повећања капацитета. Тренутно је запослено 7 наших суграђана, а планира се и повећање броја запослених после завршетка чишћења и стављања погона у функцију. Господин Трнавац се посебно захвалио градоначелнику и његовим сарадницима на помоћи и ажурности градских служби приликом преузимања ЗАДРУГАРА.
На крају данашњег обиласка, градоначелник је посетио фирму ВЕЛТЕКС, која целокупну производњу извози у Аустрију и Немачку. Због проширења производних капацитета, ВЕЛТЕКС је запослио још петнаест радника, а очекује се да, у септембру, после отварања погона у Горњем Милановцу, запосли још 40 радника. Господин Иван Савић, власник фирме ВЕЛТЕКС, у току сусрета са градоначелником, напоменуо је да постоји стална потреба за радницима који већ имају праксу у изради конфекције. Такође, захвалио се на помоћи приликом припреме документације за подношења захтева Развојној агенцији Србије.

Градоначелник је, приликом данашњег обиласка чачанских предузећа, изјавио да ће Град и убудуће, у складу са својим овлашћењима и могућностима, пружати сву потребну помоћ и подршку привредним субјектима у циљу ревитализације и развоја чачанске привреде.