У току друге фазе пројекта Националног регистра инвестиционих мапа, који ће на дигиталној платформи ГеоСрбија омогућити свим страним и домаћим инвеститорима да виде где се у Србији налазе слободне инфраструктурне локације, заједно са представницима 10 локалних самоуправа присуствовали смо састанку у згради Републичког геодетског завода (РГЗ) у Београду.

Пројекат израде инвестиционе мапе, који финансијски подржава Краљевина Шведска, омогућаваће инвеститорима да на једном месту добију све неопходне информације, чиме ће се повећати транспарентност и смањити потенцијал за корупцију.

Милица Дачић, заменица Градоначеника града Чачка

Чачак је већ определио потенцијалне локације за инвеститоре, а онде где је потребно радиће се на њиховом инфраструкторном опремању. Локације осим у јавној својини локалне самоуправе или Републике, могу бити и у приватном власништву.

После завршетка овог подухвата, идеја је да Републички геодетски завод крене у реализацију израде еколошке и стамбене дигиталне мапе земље, а у складу са агендом Уједињених нација 2030 о одрживом развоју и стварању паметних градова.