Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је данас, у име Града, директорки Центра за социјални рад Бранимирки Радосавчевић предао божићне пакетиће, које је Град добио од донатора, који је желео да остане анониман.

Сто пакетића, по 50 за дечаке и девојчице, биће подељено деци млађој од 12 година из породица које имају троје и више деце, а корисници су новчане социјалне помоћи.

-Ово је први пут да смо добили додатне пакетиће за наше малишане, а трудићемо се да ова акција постане традиционална – рекао је Тодоровић, захваливши донатору у име свих корисника који ће добити пакетиће.

Центар за социјални рад је за сву децу до 15 година старости из социјално угрожених породица које се воде на евиденцији набавио 580 новогодишњих пакетића. Средства у износу од 524.000 за набавку пакетића издвојена су из буџета Града. Иначе, Центар за социјални рад, пред нову годину, је набавио 600 прехрамбених и 600 хигијенских пакета за породице које су у категорији социјално угрожених, за шта је из буџета Града издвојено 1.128.000 динара.

-Свим овим даривањима које је омогућио Град, а преко Центра за Социјални рад, као и данашњом донацијом, настојимо да унесемо додатне радости у породице наших корисника, којима желим више међусобног разумевања и уважавања. Помозимо најпре нашим ближњима, јер ако сви заједно помогнемо онима који су наши ближњи, ретко ко ће остати у ситуацији да му треба помоћ – рекла је директорка Радосавчевић.