Представници Ротари клубова из Чачка, Сремске Митровице и Бора данас су у скупштинској сали Града Чачка донирали дронове за 15 основних школа из Чачка, Горњег Милановца, Лучана и Ивањице.

Дронове су преузели директори школа, а представнике Ротари клуба поздравили су заменик градоначелника Чачка Владан Милић и помоћник градоначелника за друштвене делатности Мирослав Петковић. Иначе, ову акцију је покренуо Ротари клуб из Сремске Митровице, који је обезбедио 120.000 долара за набавку 670 дронова за школе у Србији.

-Пре две године, као пилот пројекат ове акције, Ротари клуб Чачак је донирао седам дронова. Позитивна искуства наставника информатике допринела су наставку ове акције на територији Моравичког округа. Школе ће на овај начин омогућити практичну наставу ученицима петог и шестог разреда из информатике -  рекао је Ненад Тутуновић, председник Ротари клуба Чачак.

Носилац другог пројекта је Ротари клуб Бор, који је донирао 68.000 долара за опремање вртића у Србији ИТ опремом и мобилијаром. У Чачку је опремљен вртић „Мали капетан“.

-Веома смо поносни на дугогодишњу сарадњу локалне самоуправе са Ротари клубом, њихову бригу о нашем друштву у целости, а нарочито према нашим најмлађим суграђанима. Захваљујући овој донацији малишани у вртићима, али и наши основци, имају могућност да више науче о информационим технологијама у ери дигиталног доба у коме живимо – рекао је заменик градоначелника Владан Милић.

Представници Ротари клуба су нагласили значај пројекта „Стоп Ковид 19“.

  • Данас је најзначајнији заједнички пројекат Града и нашег клуба, а то је изграња и опремање PSR лабораторије Завода за јавно здравље Чачак. За набавку лабораторијске опреме је Ротари клуб Чачак определио и донирао 149.000 долара – рекао је Тутуновић.

На овој донацији је посебно, у име локалне самоуправе, захвалио помоћник градоначелника Петковић:

  • Брига о здрављу и борба свих нас против епидемије је од немерљивог значаја, како бисмо сви били заштићени. Зато је донација лабораторијске опреме за модернизацију нашег Завода за јавно здравље поклон од непроцењиве вредности. Град је обезбедио све потребне дозволе и финансијска средства, како би изградња почела у најкраћем могућем року – рекао је Петковић.