Дана 17. јануара 2018. године Научно - технолошки парк Чачак посетила је директорка Научно-технолошког парка Београд, Гордана Даниловић Грковић са својим сарадницима.

Први радни састанак одржан је у сали Научно - технолошког парка Чачак са младим привредницима, будућим станарима НТП Чачак, сарадницима из градске управе, представницима оснивача и запосленима.

Директорка Гордана Даниловић Грковић је презентовала развојни пут Научно-технолошког парка Београд, који пружа услуге за 60 компанија, од којих су скоро све технолошко-развојне и обезбеђују преко 500 радних места. НТП Београд тренутно послује на 16.000 м2 и има 15 запослених.

Госпођа Грковић је изјавила да је један од циљева Научно - технолошких паркова повећање богатства заједнице, и из тог разлога су и Влада РС и градске власти заинтерсоване да подрже изградњу Научно - технолошког парка Чачак.

Научно - технолошки парк Чачак се налази у приоритетним активностима Владе РС у документу под називом " План приоритетних циљева и активности свих органа државне управе и служби Владе за унапређење ИТ сектора у Србији за 2018 " и планирано је да заједничким улагањем град и држава доделе одређена финансијска средства за проширење инфраструктурних капацитета.

Проширењем инфраструктурних капацитета Научно - технолошки парк Чачак ће бити у могућности да поред постојећих стартап компанија, омогући подршку и другим заинтересованим младим фирмама које би желеле да расту и развијају се, а притом ће утицати на повећање запослености, бољу пословну климу јер НТП Чачак постаје привредно друштво од значаја за економски развој региона целе Западне Србије.

Након састанка у просторијама НТП Чачак делегација из Београда је са директором Мирком Пешићем, председником скупштине НТП Чачак, Радованом Јовановићем и чланом скупштине НТП Чачак, Драганом Гојковићем обишла потенцијалне локације за проширење пословних капацитета НТП Чачак, после чега су посетили станаре НТП Чачак: ПЛАЗМАТЕХ ( која послује на локацији Технос), CROONUS , TSL CARGO и OKTA SOLUTIONS (које послују на локацији Југобанке а.д. у стечају). Након разговора са младим привредницима обишли су просторије у Дому културе, које се планирају за рад ИТ заједнице.

У завршници радног дана, госте из Београда са представницима НТП Чачак примили су градоначелник Милун Тодоровић, председник Скупштине града Чачка Игор Трифуновић, заменица градоначелника Милица Дачић, члан Градског већа Михаило Јовић и председник Форума привредника Чачка Александар Петронијевић. Током састанка директорка Гордана Даниловић Грковић је истакла спремност да пружи подршку у јачању капацитета и изградњи НТП Чачак. Разговарало се о локацијама за улагања у НТП Чачак и упућен је позив градоначелнику са сарадницима да посете НТП Београд.