Градоначелник Чачка Милун Тодоровић, заједно са сарадницима, данас је угостио градоначелника Ријеке Марка Филиповића, заменика жупана Приморско горанске жупаније Петра Мамулу, Војка Оберснела, председника ТЗ града Ријеке и Петра Шкарпа, директора ТЗ Ријеке.

Како је истакао Тодоровић, размењена су и позитивна и негативна искуства са колегама из Републике Хрватске, подсетивши да је пре четири године потписан уговор о пословно-техничкој сарадњи привредних комора из Ријеке и Чачка.

-Данас смо озваничили нови уговор, између Туристичке организације Чачак и Туристичке заједнице Ријеке. На овај начин размењиваћемо искуства, јер су Ријечани познати по туристичким потенцијалима. Иако Чачак није на мору, јесте на Морави и много туристичког садржаја и наш град има да понуди - истакао је Тодоровић.

Градоначелник Ријеке Марко Филиповић је нагласио да се ауто-путем за шест сати стиже од Чачка до Ријеке, а на локалним властима, као и на радницима у сферама културе и спорта јесте да појачају сарадњу између градова.
Тодоровић је нагласио да је сваки вид сарадње са Ријеком за Чачак значајан, а свакако и олакшан близином аеродрома „Морава“.