Данас, на Крстовдан, у манастиру Благовештење у Овчар Бањи, уз присуство представника СПЦ, градоначелника Чачка са сарадницима и многобројних грађана, обележен је почетак манифестације „Дани патријарха Павла“, која се ове године по други пут одржава у нашем граду, а посвећена је нашем блаженопочившем патријарху Павлу.

После Свете литургије коју је служило свештенство чачанске цркве и свештеници из Кућанаца, Гацког, Никшића и Призрена, пригодним обраћањима званично је отворена ова манифестација.

Присутни су имали прилику да виде изложбу дрворезбарске колионије „Кртст патријарха Павла“ и доделу награде за најлепши резбарени крст, као и да послушају наступ хора „Слово љубве“.

Ове године, када Српска православна црква обележава осам векова од стицања самосталности, навршава се и десет година од упокојења патријарха Павла, омиљеног не само међу верницима већ и у целом српском народу чији је духовни вођа и био. Његов животни пут везан је за наш крај – за манастир Тројице, Вујан и Благовештење где се и замонашио и радо за живота у њега долазио. У Вујну се и данас чува крст који је направио и поклонио га манастиру.