Поводом 20. годишњице од НАТО агресије на Савезну републику Југославију и Дана сећања на жртве бомбардовања, у недељу, 24. марта 2019. године, код Споменика жртвама рата од 1991 – 1999. и НАТО бомбардовања, служен је парастос и обављена церемонија полагања венаца и одавања почасти Чачанима погинулим у току агресије.

Парастос су служили свештеници Храма Светог Вазнесења. Венце су положили и одали почаст страдалима представници Моравичког управног округа, Града Чачка, Министарства одбране и Војске Србије, МУП Србије, Комисије за неговање традиције и очување националног идентитета на територији града Чачка и представници многобројних удружења грађана и породица погинулих.

Присутнима су се обратили градоначелник Чачка, г. Милун Тодоровић, и директорка Међуопштинског историјског архива, гђа Лела Павловић, која је окупљене грађане подсетила на хронологију догађаја у нашем граду за време НАТО агресије.

Програм је настављен у Дому културе Свечаном академијом „Дан сећања – да се не заборави 1999“ коју је, под покровитељством Града, организовао и режирао чачански глумац Владимир Јоцовић. У програму су учествовали глумци: Драга Ћирић, Дејан Тончић и Владимир Јоцовић, чланови Глумачке радионице и хор Дома културе, док је документарне снимке бомбардовања обрадила и монтирала ТВ ГАЛАКСИЈА.