Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је са сарадницима посетио Месну заједницу Горичани, у којој је асфалтиран Трћански пут, како га мештани називају. Саобраћајница је дугачка 1.950 метара, ширина асфалта је три метра, а вредност радова нешто више од 14 милиона динара, које је обезбедило ЈП „Путеви Србије“.

Овај пут спаја Горичане и Мршинце и, како су истакли представници локалне самоуправе, од великог је значаја за око 700 мештана који живе у Горичанима, међу којима је доста младих, који се интензивно баве пољопривредом.

  • Посетили смо домаћинство вредног и амбициозног Милана Кривокуће, чији слога и пожртвованост служе за пример. Милан се бави пластеничком производњом, узгаја краставац и парадајз, а највише јагоде. Већ гради објекат за узгој 30 оваца, а овако вредни домаћини и њихова деца, која их прате у стопу, дају нам елан и вољу да што више радимо за њих. Приоритет у наредном периду биће асфалтирање пута од Ћериманске рампе до Поповића, што ће мештанима умногоме олакшати саобраћајну комуникацију – рекао је Тодоровић.

У Горичанима је реконструисан кров цркве, за шта је из градског буџета издвојено 600.000 динара, а према речима градоначелника Чачка, следи  изградња паркинга и звоника.