Његова екселенција г. Мохамад Чандра Видја Јудха ( Mochammad Chandra Widya Yudha ), амбасадор Републике Индонезије, са сарадницима и представници Индонезијског центра за промоцију трговине, посетили су данас, 16. јула 2019. године Чачак.

У име Града Чачка, госте је примио председник Скупштине града, г. Игор Трифуновић. Овом састанку су присуствовали: заменица градоначелника, Милица Дачић, заменик председника Скупштине, Милорад Јевђовић, помоћници градоначелника, Милан Бојовић, Мирјана Ђоковић, Владан Милић и секретар Скупштине града, Мирослав Петковић.

На састанку је било говора о потенцијалима нашег града и могућностима успостављања како привредне, тако и других видова сарадње у области спорта и културе. Гости су показали велико интересовање за функционисање нашег Стартап центар.

У наставку посете Амбасадор се састао са представницима Регионалне привредне коморе Рашког и Моравичког управног округа и привредницима Чачка, а представници Индонезијског центра за промоцију трговине су презентовли привреду Индонезије и потенцијалне области привредне сарадње Индонезије и Србије. У току разговора са привредницима нашег града изражен је обострани интерес за унапређивање односа и успостављање ближе сарадње. Његова екселенција је позвала привреднике Чачка на велики сајам трговине који се одржава сваке године у октобру у Џакарти.

Његова екселенција и делегација Индонезијског центра за промоцију привреде су посетили и Компанију „Унипромет“ и упознали се делатношћу ове успешне чачанске компаније.