Агрономски факултет у Чачку домаћин је и организатор 12. Смотре научних радова студената агронимија и велика част ми је биила да данас присуствујем свечаном отварању скупа.

Град Чачак се може похвалити значајним улагањем у образовање, све од наших малишана у предшколским установама па до студената на нашим факултетима, рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић:

- Задовољство је видети студенте и професоре из осам земаља, који су дошли у наш град да изнесу своја мишљења кроз стручне радове, али и размене искуства и договоре размене студената, што и јесте циљ оваквих скупова.

Учесници су изразили велико задовољство што је кадар Агрономског факултета успео, у временима која нису лака због пандемије, да организује овакав скуп и ја им такође, од свег срца честитам. Драго ми је што сам у предивном амфитеатру нашег факултета видео студенте и професоре који су дошли из Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније, али и из Украјине и Бугарске. Они ће, поред стручног усавршавања за које су се побринули наши уважени професори, имати времена да посете све знаменитости Чачка и Овчарско - кабларске клисуре, а ја им свима желим пријатан боравак, да оду са најлепшим утисцима и да нас што пре поново посете.