Данас, 19. августа 2016. године, је у Градској управи у Чачку одржан састанак на тему: Решавање проблема површинских вода у оквиру извођења радова на Аеродрому "Морава" Лађевци и реконструкција магистралног пута Мрчајевци – Краљево.
Потреба што хитнијег решавања овог проблема и стављање у функцију Цивилног аеродрома "Морава" окупио је представнике локалних самоуправа Чачка и Краљева. Састанком коме су председавала оба градоначелника, господин Милун Тодоровић и господин др Предраг Терзић, присуствовали су представници јавних предузећа, градских управа за урбанизам оба града, представници В.П. 2895 Лађевци, ЈП "Путеви Србије" и извођача радова "Штрабаг" д.о.о. и АД "Путеви" Чачак.
На састанку је констатовано да, без обзира на висок квалитет до сада изведених радова, проблем представљају атмосферске воде које ће, ако се не продуже одводни канали преко реке Жутаје до водотока реке Мораве, плавити не само део аеродрома "Морава", већ и цело ово подручје.
Ради што бржег и ефикаснијег решавања овог проблема формиран је заједнички радни тим на чијем челу су заменица градоначелника Краљева, госпођа Марица Мијајловић и помоћник градоначелника Чачка, господин Милан Бојовић. Задатак овог радног тима је да у што скоријем року изнађе решење за реализацију активности на отклањању проблема површинских вода, како би се Цивилни аеродром "Морава" ставио у функцију и спречило плављење дела територије градова Чачак и Краљево.
Закључак састанка је да ће локалне самоуправе Чачка и Краљева и убудуће наставити овакву и сличне видове сарадње а у обострану корист.