Данас, 27. априла 2018. године, на гробу војводе Степе Степановића, одржана је комеморативна свечаност поводом 89. годишњице од његове смрти. На гроб прослављеног војсковође положени су ловорови венци и одате државне и војне почасти.

Венце су положили представници Владе и Војске Србије, Моравичког управног округа, Града Чачка, као и представници удружења и организација опредељених за неговање традиција ослободилачких ратова Србије из Чачка и целе републике.

Организатор комеморативне свечаности је Одбор Владе Републике Србије за неговање традиција ослободилачких ратова Србије у сарадњи са Министарством одбране и Градом Чачком.

После заврштка комеморативне свечаности, свештеници чачанске цркве служили су парастос војводи Степи.

Војвода Степа Степановић (1856-Кумодраж – 1929-Чачак) је био један од најзначајнијих војних заповедника у Србији током периода ослободилачких ратова који су се одиграли између 1912. и 1918. године. Највећи успеси на бојном пољу легендарног команданта Друге армије биле су битке на Једрену 1912. године, битка на Церу 1914. године, после које је унапређен у чин војводе, на Дрини, у Колубарској бици 1914 године, на Солунском фронту у биткама код Горничева, на Кајмакчалану и око Битоља, Козјаку и Добром пољу 1918. године...

Допринос војводе Степе Степановића победи Српске војске у Балканским и Првом светском рату био је немерљив. Био је носилац великог броја високих српских и страних одликовања, јеан од највећих војсковођа Великог рата и српске ратне историје.

По изласку из активне војне службе војвода Степа је живео у Чачку. Није учествовао у политичком животу Краљевине. Једино је учествовао у раду „Народне одбране“ где је и био изабран за доживотног председника.

Умро је 27. априла 1929. године. Сахрањен је на чачанском гробљу у гробници коју је за живота направио.