У оквиру Локалног акционог плана запошљавања Града Чачка за 2021. годину, у просторијама Скупштине града, градоначелник Чачка Милун Тодоровић је доделио уговоре за стручну праксу, за које је конкурисало 26 послодаваца.

Локална самоуправа је у текућој години за реализацију мера активне политике запошљавања издвојила укупно 15 милиона динара. За стручну праксу седам, јавне радове четири милиона динара и за субвенције за запошљавање такође четири милиона. Од Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања добијено је још 3.900.000 динара, што укупно износи 18.900.000 динара за реализацију мера активне политике запошљавања у Чачку.

  • Велико је задовољство што локална самоуправа може да помогне младим људима, који желе  да раде и стекну искуства и да наши млади подстичу развој предузетништва у нашем граду. Задовољство је и што су локални привредници, али и јавне установе, препознали значај мера активне политике запошљавања и активно учествују, дајући младима шансу да стекну искуство, након што су стекли знање. Желим пуно успеха и послодавцима и новозапосленима, а Град ће наставити да пружа подршку, са циљем да средства за овако видљиве резултате увек буду већа – рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Могућност да стекну стручну праксу има 26 особа, а међу њима је 19 вискообразованих, две особе са струковним студијама и пет са средњом стручном спремом. Одлуке о спровођењу јавних радова су донате, на основу којих је пет послодаваца ангажовало 35 незапослених особа.

Јавни позив незапосленима за доделу субвенција за самозапошљавање је још у току и траје до 23. августа.