Министарка Обрадовић је данас посетила Чачак, где је најпре присуствовала ванредној седници Савета Моравичког управног округа на којој су разматране могућности одржавања традиционалних манифестација овог краја, уз ревидирање организационих планова и поштовање стриктних мера превенције ширења Ковид 19 вируса.

Закључено је да Чачак, као центар Моравичког управног округа, има најважнију улогу у организацији предстојећих манифестација и догађаја, какав је Сабор трубача у Гучи, као и да је руководство града свесно да се налазимо у тзв. новој нормалности, новим условима живота, који се неминовно односе и на организацију оваквих манифестација.

На састанку је посебно било речи о достигнутом степену вакцинације грађана Чачка и грађана општина Моравичког управног округа и важности већег обухвата вакцинацијом свих становника, а посебно млађе популације.

Министарка Обрадовић, разговарала је данас, током посете Чачку, са градоначелником Милуном Тодоровићем о досадашњој сарадњи Министарства и града Чачка, као и о плановима за будуће активности.

На радном састанку министарке Обрадовић и градоначелника Тодоровића разговарало се о пројектима за које је град Чачак добио буџетска средста и који су реализовани, али и о стању, односно, току реализације текућих пројеката не само у Чачку, већ и у читавом Моравичком управном округу.